Hristina Vojvodić

Viši Pravni Savetnik
Brief info

Hristina je stariji pravni savetnik u oblasti energetike i klime. Ona se naročito bavi praćenjem primene pravnih tekovina Evropske unije, sa posebnim fokusom na primenu Zelene Agende za Zapadni Balkan i Sporazuma iz Pariza. Hristina je odgovorna za praćenje stranih investicija u Srbiji i rad velikih zagađivača. Ima iskustva u postupcima procene uticaja na životnu sredinu, poništavanje izdatih građevinskih i upotrebnih dozvola i postupcima inspekcijskog nadzora. Održala je brojne obuke u oblasti prava na pristup informacijama, učešću javnosti u donošenju odluka i prava na pristup pravdi u pitanjima zaštite životne sredine.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2016. godine među najboljim studentima u generaciji. Nakon toga je nastavila profesionalno usavršavanje u jednoj od vodećih korporativnih kancelarija u zemlji. Hristina je deo RERI tima od 2019. godine.

Trenutno je doktorand na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a autor je više naučnih radova u oblasti prava životne sredine i poslovnog prava. Govori srpski, engleski i francuski jezik.

ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh
This site is registered on wpml.org as a development site.