Loading Događaje

« All Događaje

  • This event has passed.

8 jula, 2022~12:00 am - 9 jula, 2022~11:59 pm

RERI organizuje regionalnu konferenciju posvećenu efikasnoj pravnoj zaštiti i praksi u ekološkim, energetskim i klimatskim politikama zemalja Zapadnog Balkana. Pod nazivom “Environmental Law Is In the Air” konferencija na agendu postavlja ključne procese i pravne mehanizme zaštite životne sredine predviđene domaćim propisima, međunarodnim ugovorima, kao i zakonodavnim okvirom Evropske Unije, uključujući domete pravne prakse.

Da li su i u kojoj meri obavezujući mehanizmi procene uticaja na životnu sredinu, efikasnog inspekcijskog nadzora, pravnog položaja OCD pred sudskim i upravnim organima primenjeni u regionalnoj institucionalnoj i pravosudnoj praksi?

Šta su ključni nedostaci i koliki je domet sudske zaštite prava na zdravu životnu sredinu? Da li sistem prepoznaje i adekvatno kažnjava prestupe i zločine prema životnoj sredini, čiji efekti neposredno ugrožavaju zdravlje i živote ljudi?

Konferencija će omogućiti razmenu iskustava između pravnih stručnjaka, organizacija civilnog društva i donosilaca odluka u okviru procesa primene Zelene agende za Zapadni Balkan i pristupanja EU. Radni jezik konferencije je engleski.

Agendu možete preuzeti ovde.

Detalji

Početak:
8 jula, 2022~12:00 am
Kraj:
9 jula, 2022~11:59 pm
Event Category:

Lokacija

Belgrade
11000 Srbija

Organizator

RERI
View Organizator Website
ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh
This site is registered on wpml.org as a development site.