Kako bismo bili što efikasniji u zajedničkoj borbi za suzbijanje korupcije, kreirali smo onlajn platformu za prijavu slučajeva zloupotrebe javnih ovlašćenja i nepoštovanja propisa koji za posledicu imaju ugrožavanje životne sredine i javnog interesa. Na ovaj način želimo da kreiramo mrežu pojedinaca i udruženja koji su sposobni da prepoznaju korupciju u svojim lokalnim zajednicama i adekvatno reaguju. 

Platforma je posvećena rešavanju problema ugrožavanja životne sredine i javnih dobara koji su posledica korupcije i neregularnosti u postupcima izdavanja odobrenja za realizaciju projekata i aktivnosti koje mogu imati negativan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi, zauzimanje ili ugrožavanje javnih dobara (prirodni resursi, zaštićeno prirodno ili kulturno nasleđe, zelene površine, javni prostori).

Putem platforme građani mogu da se prijave slučaj, ali i da se informišu o načinima komunikacije sa nadležnim organima, procedurama za pristup informacijama od javnog značaja i učešću u postupcima donošenja odluka. 

Samo informisana zajednica ima moć da menja sistem u kom vlada korupcija. Zbog toga Vas pozivamo da ukoliko prepoznate kršenje propisa u oblasti životne sredine, prosledite sve relevantne informacije kako bismo zajedno pronašli rešenje.

Unapređena uz podršku Fondacije za otvoreno društvom u okviru projekta “Jačanje nadzornih mehanizama i zaštite prava na zdravu i očuvanu životnu sredinu u Republici Srbiji”.

ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh
This site is registered on wpml.org as a development site.