Loading Događaje

« All Događaje

  • This event has passed.

jul 8, 2022~12:00 am - jul 9, 2022~11:59 pm

Pozivamo vas da prisustvujete konsultativnom sastanku ,,Tailor made – Zakoni po meri vlasti“  koji će se održati 29. juna sa početkom u 17h  u Kafe-u 16, Cetinjska 15a, koji realizuje Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu – RERI uz podršku Olof Palme centra i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA).

Povod za organizovanje konsultativnog sastanka su sve učestaliji primeri prekrajanja zakona u skladu sa svakodnevnim i kratkoročnim potrebama vlasti, investitora i privatnih interesa.

Najsvežiji primeri ove pojave koja urušava vladavinu prava i pravnu sigurnost su predlozi izmena Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Zakona o parničnom postupku, kao i nedavno usvojeni Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Na konsultativnom sastanku uvodna izlaganja će izneti:

● Rodoljub Šabić, advokat i član Upravnog odbora RERI-ja
● Čedomir Kokanović, advokat i
● Jovan Rajić, advokat i Predsednik Upravnog odbora RERI-ja

Molimo vas da učešće na sastanku potvrdite na imejl adresu tamara.bosic@reri.org.rs ili telefon 065 80 33 612, najkasnije do ponedeljka 28. juna.

Pogledajte snimak konsultacija:

Detalji

Početak:
jul 8, 2022~12:00 am
Kraj:
jul 9, 2022~11:59 pm
Event Category:

Organizator

RERI
View Organizator Website

Lokacija

Belgrade
11000 Srbija + Google Map
ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

RERI je nevladina i neprofitna organizacija, osnovano radi realizacije ciljeva u oblasti zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine i održivog korišćenja prirodnih resursa.

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh