Prekršajni sud u Pirotu je doneo rešenje kojim je obustavljen prekršajni postupak protiv devet aktivista iz sela Topli Do, zbog sumnje da su prilikom odbrane svoje reke od izgradnje MHE Topli Dol 1 počinili prekršaj narušavanje javnog reda i mira u grupi, jer je nastupila zastarelost postupka. Dakle, meštani sela Topli Do, nisu osuđeni zbog navodnog prekršaja koji im je stavljen na teret i neće snositi prekršajnu sankciju, odnosno kaznu!

Uz pomoć RERI-jevih advokata koji su zastupali pet aktivista (od ukupno devet), okrivljeni su svoju odbranu zasnovali na osporavanju osnovanosti navoda iz zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, te isticali da nisu počinili prekršaj koji im se stavlja na teret.

Iako smo uvereni da je odbrana potkrepljena čvrstim dokazima i da bi u slučaju donošenja presude ona bila oslobađajuća, raduje nas činjenica da je i na ovaj način pravda zadovoljena te da su aktivisti iz sela Topli Do oslobođeni odgovornosti!

ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

RERI je nevladina i neprofitna organizacija, osnovano radi realizacije ciljeva u oblasti zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine i održivog korišćenja prirodnih resursa.

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh