Osnivač i šef pravnog tima

Brief info

Jovan je advokat sa više od deset godina profesionalnog iskustva. Osnivač je i predsednik upravnog odbora RERI-ja.

Radio je u vodećim advokatskim kancelarijama u Srbiji, u odeljenjima koja se bave izgradnjom, energetikom i infrastrukturom, kao i životnom sredinom, gde je zastupao domaće klijente i međunarodne korporacije. Radio je na nekim od prvih projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji i Crnoj Gori, pre nego što je 2014. godine osnovao sopstvenu kancelariju.

Jovan je ekspert za pravo energetike i životne sredine, sa posebnim fokusom na pravo EU. Takođe je učestvovao na projektima koji se odnose na usklađivanje domaćeg pravnog okvira u oblasti energetike i životne sredine sa EU direktivama.

Jovan je 2017. godine osnovao RERI sa idejom uspostavljanja jedinstvenog regionalnog pravnog think tank-a, koji će se boriti za zaštitu javnog interesa i životne sredine, naročito u procesu energetske tranzicije, kroz korišćenje dostupnih pravnih sredstava.

Autor je mnogih tekstova na temu domaćeg i evropskog pravnog okvira u oblasti energetike. Jovan je jedan od članova-osnivača Udruženja za pravo energetike Srbije, a član je Advokatske komore Beograda i Advokatske komore Srbije od 2014. godine.

Tečno govori engleski jezik.

ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

RERI je nevladina i neprofitna organizacija, osnovano radi realizacije ciljeva u oblasti zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine i održivog korišćenja prirodnih resursa.

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh