Projekat „Imam prava i ne plašim se da ih upotrebim“ posvećen je unapređenju  informisanosti građana, civilnog društva i stručne javnosti o dostupnim pravnim instrumentima za zaštitu prava na zdravu i očuvanu životnu sredinu, kao i ostvarivanju građanskih prava na učešće u procesu donošenja odluka i pristupu informacijama od javnog značaja. RERI nastoji da ohrabri  građane i udruženja da koriste dostupne institucionalne i pravne mehanizme, podržavajući uticaj na transparentnost i odgovornost javnih vlasti, usvajanje demokratskih vrednosti u zajednici i borbu protiv korupcije, a sve u cilju dostizanja i unapređenja vladavine prava.  

  • Zašto? Problem zagađenja životne sredine u poslednjih nekoliko godina narastao je do te mere da je počeo neposredno da ugrožava razvoj lokalnih zajednica, zdravlje ljudi i njihova elementarna ljudska i građanska prava. 
  • Kako? RERI nastoji da navedene probleme reši kroz unapređivanje i podizanje nivoa društvene svesti o problemu zagađivanja životne sredine putem: jačanja organizacionih kapaciteta za unapređenje kvaliteta komunikacija i povećanje vidljivosti, unapređenja kvaliteta sadržaja i dostupnosti informacija na internetu i društvenim mrežama i putem organizovanja javnih promotivnih događaja. 

Aktivnosti 

  • Jačanje organizacionih kapaciteta za unapređenje kvaliteta komunikacija i povećanje vidljivosti  
  • Unapređenje kvaliteta sadržaja i dostupnosti informacija na internetu i društvenim mrežama  
  • Organizovanje javnih promotivnih događaja 

Projekat se izvodi od septembra 2019. do januara 2020, u okviru Programa razvojne komunikacijske podrške organizacijama civilnog društva koji realizuje CRTA uz podršku Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA). 

ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh
This site is registered on wpml.org as a development site.