Foto: N1

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) osuđuje diskriminaciju medija i zabranu predstavnicima N1 i Al Džazira da prisustvuju otvaranju vetroparka „Čibuk 1“ u Mramorku. Takav postupak je neprihvatljiv u društvu koje teži da bude demokratsko i otvoreno. Organi javnih vlasti, kao i svi građani, bi trebalo da jasno osude takvo ponašanje.

Ne ulazeći u pitanje ko je odgovoran za ovaj neprijatni incident ističemo da je dužnost organa javnih vlasti da učine sve kako bi obezbedili da se javnost na istinit i nepristrasan način informiše o razvoju tržišta obnovljivih izvora energije u Srbiji, a diskriminacija medija tome nikako ne doprinosi. Posebno naglašavamo da je izveštavanje o pokretanju postrojenja koja energiju proizvode iz obnovljivih izvora izuzetno važno, zbog brojnih kontroverzi koje prate ove projekte i zbog neophodnosti javne podrške energetskoj tranziciji.

RERI pruža punu podršku medijima koji na profesionalan način izveštavaju javnost i omogućavaju kritičko i objektivno informisanje o svim važnim pitanjima. Takođe, RERI pozdravlja realizaciju projekata u oblasti obnovljivih izvora energije koji su pripremljeni i realizovani u skladu sa zakonom i uz poštovanje načela i standarda zaštite životne sredine i prava građana da učestvuju u odlučivanju o održivom razvoju svojih lokalnih zajednica.

ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

RERI je nevladina i neprofitna organizacija, osnovano radi realizacije ciljeva u oblasti zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine i održivog korišćenja prirodnih resursa.

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh