RERI konsultativni sastanak

U utorak, 29. juna, u Cafe 16 je održan prvi konsultativni sastanak na temu problema usklađivanja i prilagođavanja zakona i propisa potrebama inverstitora i privatnim interesima podobnih pojedinaca.

Cilj konsultacija je angažovanje profesionalne i ekspertske javnosti u vezi problema prekrajanja propisa koji utiču na zaštitu i očuvanje životne sredine, na takav način da se standardi životne sredine, zaštite javnog dobra i učešća javnosti ne poštuju i ne uvažavaju na zadovoljavajuć način.

Na sastanku su govorili Jovan Rajić, advokat i predsednik upravnog odbora RERI, Rodoljub Šabić, advokat i član upravnog odbora RERI i Čedomir Kokanović, advokat.

Ovaj sastanak je prvi u nizu konsultacija kroz koje RERI nastoji da utvrdi glavne uzroke korupcije u zaštiti životne sredine, ukaže na posledice takvog političkog i pravnog okruženja, kao i da usmeri zajedničke napore ka pronalaženju adekvatnih rešenja, mehanizama ostvarenja promene i kreiranja konkretnih preporuka.

Pogledajte snimak konsultacija:

https://youtu.be/5zWzY7dzGyY

Konsultacije se realizuju u okviru projekta ,,ENFORCE – Jačanje preventivnih mehanizama u borbi protiv korupcije u oblasti izgradnje, prostornog i urbanističkog planiranja i zaštite životne sredine“ koji sprovodi Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu uz podršku Olof Palme centra i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju.

ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

RERI je nevladina i neprofitna organizacija, osnovano radi realizacije ciljeva u oblasti zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine i održivog korišćenja prirodnih resursa.

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh