Uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju, RERI će ovim projektom razviti kapacitete u oblasti strateškog i programskog planiranja kako bi se utemeljio kao kompetentan, transparentan i održiv društveni servis za građane u oblasti odbrane prava na zdravu i očuvanu životnu sredinu. 

Nedovoljna informisanost i nepoznavanje pravnog okvira umanjuje spremnost građana, udruženja i stručne javnosti da koriste institucionalne i pravne instrumente za zaštitu životne sredine, ljudskih i građanskih prava. RERI zato znatan deo svog rada u zajednici fokusira na obrazovanje i jačanje kapaciteta pojedinaca i grupa kojima je neophodna pravna podrška i pomoć u oblasti zaštite životne sredine. 

Kako bi delotvorno odgovorio na potrebe ciljnih grupa i povećao kvalitet rada na unapređenju vladavine prava i zaštite životne sredine, RERI kroz institucionalni razvoj planira da unapredi strateški okvir, procedure praćenja i rešavanja slučajeva zloupotrebe javnih ovlašćenja, kršenja propisa i ugrožavanja ljudskih i građanskih prava u oblasti zaštite životne sredine, kao i da izradi sveobuhvatnu obrazovnu ponudu prilagođenu različitim ciljnim grupama sa kojima sarađuje. 

Projekat se realizuje u periodu od 1. jula 2021. do 15. maja 2022. godine uz podršku   Nacionalne koalicije za decentralizaciju, u okviru projekta ,,Tvoje mesto u Srbiji” koji realizuju sa partnerima CRTA, ORCA, Fondacijom „Jelena Šantić“ i Media i reform centrom Niš, uz finansijsku podršku USAID-a.

ostanite toku

Prijavite se za naše objave:

Some description text for this item

© 2023 RERI – Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu | Sva prava zadržana

Na vrh
This site is registered on wpml.org as a development site.